موهبتی: موفقیت پزشک خانواده به بیمه‌ها بستگی دارد

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، دوازدهمین جلسه وبیناری تحلیل و پایش دانشگاه‌های مجری فاز دوم و پنجمین جلسه دانشگاه‌های مجری فاز سوم برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع با حضور وزیر و جمعی از معاونین و مدیران ستادی وزارت بهداشت و همچنین روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شد.

در این نشست، آخرین وضعیت شاخص‌های عملکردی، تأمین پزشک، انتساب جمعیت، نوبت‌دهی، ارجاع، قراردادها، تأمین نیروی تخصصی و نقش سازمان‌های بیمه‌گر بررسی شد.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ورود برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع به مرحله اجرای عملیاتی، گفت: هدف این است که تا پایان سال، الگوی کامل و قابل ارائه‌ای از اجرای برنامه در شبکه‌های منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی شکل گیرد.

وی افزود: در الگوی جدید، ارجاع در سطوح یک، دو و سه مورد توجه قرار گرفته و میزان پوشش جمعیت شهری، مهم‌ترین شاخص فعلی ارزیابی پیشرفت برنامه است.

طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت حضور فعال و مشارکت جدی سازمان‌های بیمه‌گر، اظهار کرد: وزارت بهداشت مجری و اداره‌کننده این برنامه است، اما تضمین اجرای آن در کشور به همراهی و مشارکت جدی بیمه‌ها بستگی دارد.

شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت مستندسازی، رصد و پایش روند اجرای طرح پزشکی خانواده، اظهار کرد: این مأموریت به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت واگذار شده است تا با استفاده از شبکه معاونت تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی، فرآیند مستندسازی به صورت یکپارچه‌تر، منسجم‌تر و با سرعت بیشتری انجام شود.

محمدعلی همتی، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، با تأکید بر همراهی این سازمان با اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، گفت: سازمان تأمین اجتماعی در اجرای این برنامه، در ۶۴ شهرستان همراه وزارت بهداشت است و تفاهم‌نامه سطح دو و سه نیز برای امضا آماده شده و به‌زودی نهایی خواهد شد.

بابک فرخی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با اشاره به عبور دانشگاه‌های فاز دوم از مرحله آزمایشی و ورود آنها به مرحله اجرا، بر استفاده حداکثری از ظرفیت نیروی انسانی در سطح یک و تکمیل تیم‌های سلامت تأکید کرد و گفت: برای شکل‌گیری واقعی نظام ارجاع باید از ظرفیت نیروهای موجود در مراکز دولتی، مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی و مطب‌های خصوصی استفاده شود.

وی همچنین بر تعیین تکلیف قراردادها و پرداخت‌ها، استفاده از ظرفیت شیفت دوم مراکز دولتی و رفع موانع انتساب جمعیت و تبادل داده با بیمه سلامت تأکید کرد.

علیرضا عسکری، رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات بالینی وزارت بهداشت، نیز با تأکید بر ضرورت حضور تمام‌وقت نیروهای تخصصی در سطوح دو و سه، اظهار کرد: هدف از این رویکرد جلوگیری از اجرای صوری برنامه و رفع نواقص خدمات تخصصی در نظام ارجاع است. وی تأکید کرد که تأمین حداقل دو متخصص در هر رشته، تعریف دقیق تعهدات عملکردی و تجهیز متناسب شهرهای مجری، به شکل‌گیری واقعی سطوح تخصصی نظام ارجاع کمک می‌کند و وزارت بهداشت تأمین نیروی تخصصی مورد نیاز دانشگاه‌ها را در اولویت قرار خواهد داد.

سیدرضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به چالش تأمین نیروی انسانی گفت: با وجود انجام فرآیندهای جذب و گزینش، به‌ویژه در مورد پزشکان عمومی، متقاضی کافی وجود ندارد و برخی افراد پس از طی مراحل جذب نیز برای شروع به کار مراجعه نمی‌کنند؛ بنابراین لازم است در زمینه مشوق‌ها و شرایط جذب، به‌ویژه در برخی شهرهای بزرگ، بازنگری شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + شانزده =