۹ الزام برای توسعه تجارت با اوراسیا

به گزارش اقتصادآنلاین، صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه در جریان سفر هیئت تجاری ایران به روسیه، در نشست مشترک با «آندری اسلپنف» وزیر تجارت کمیسیون اقتصادی اوراسیا، در زمینه مشکلات و چالش‌های موجود در تجارت با اوراسیا، به ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک اشاره کرد و گفت: خطوط ریلی و جاده‌ای فرسوده و ناکافی در ایران و برخی مناطق اوراسیا مانع تسریع صادرات و واردات است.

او به مشکلات استاندارد و نبود شناسایی متقابل اشاره کرد و بیان داشت: سخت‌گیری استانداردی در برخی کشورها، صادرات برخی کالا‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

رییس اتاق ایران، از دشواری دسترسی به اطلاعات تجاری دقیق و به‌روز به عنوان دیگر چالش موجود در تجارت با اوراسیا نام برد و خاطرنشان کرد: کمبود شفافیت در اطلاعات تجاری، گمرکی، و استانداردی باعث کاهش اعتماد و کندی تصمیم‌گیری شرکت‌ها می‌شود.

حسن زاده درباره موانع فرهنگی، زبانی و قانونی در بازاریابی نیز بیان داشت: عدم تطابق با ویژگی‌های بازار‌های اوراسیا مانع مؤثر در صادرات محصولات ایرانی است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره نسبت نامتوازن در صادرات و واردات نیز گفت: با وجود صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری ایران، واردات از اوراسیا ۱.۷ میلیارد دلار بوده است و این نشان از تراز منفی تجاری دارد.

حسن زاده همچنین به تشریح ۹ الزام برای توسعه تجارت با اوراسیا پرداخت و به مواردی نظیر برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، تقویت لجستیک و حمل‌ونقل، هماهنگی در استاندارد‌ها و شناسایی متقابل آنها، ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، حمایت از شبکه‌سازی و بازاریابی، ارائه تسهیلات مالی و مشاوره‌ای،  آموزش و ارتقاء ظرفیت انسانی، اجرای دقیق قواعد مبدأ و ساده‌سازی آنها و مکانیزم حل اختلاف تجاری اشاره کرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در زمینه ضرورت برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، گفت: برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با بازار، قوانین، و رویه‌های تجاری کشور‌های عضو اوراسیا، نیازمند برگزاری نشست‌های ترویجی و آموزشی هستیم.

او با تاکید بر ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، خاطرنشان کرد: برای تبادل داده‌های به‌روز درباره تعرفه‌ها، مقررات، استانداردها، و قوانین گمرکی با دسترسی آسان، نیازمند ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری هستیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =