کالابرگ به سبک دوران جنگ؛ نسخه‌ای که بازار را نجات می‌دهد؟

در شرایط جنگی یک سری الزاماتی باید اندیشیده شود تا چالش‌های قابل پیش بینی خنثی شوند. به عنوان مثال، در ۸ سال جنگ تحمیلی با تدابیری که از سوی مسئولان صورت گرفت کشور دچار مشکل تأمین کالاهای اساسی نشد و به سلامت از آن عبور کرد.

 

امین دلیری، عضو شورای عالی قیمت‌ها و هیئت تثبیت قیمت‌ها در دوران جنگ تحمیلی، ضمن تسلیت و تبریک شهادت فرماندهان ارشد سپاه و دانشمندان هسته‌ای، بر ضرورت تدابیر ویژه برای مدیریت بازار کالاهای اساسی تأکید کرد. وی با اشاره به شرایط خاص کشور، اظهار داشت: «برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از تجربه‌های گذشته، می‌تواند کشور را از چالش‌های احتمالی عبور دهد.»

تجربه جنگ تحمیلی؛ الگویی برای امروز

دلیری با مرور مدیریت موفق بازار در دوران ۸ ساله جنگ تحمیلی، یادآور شد: «در آن زمان، با وجود حملات رژیم بعث به زیرساخت‌های اقتصادی، سهمیه‌بندی و توزیع کالاها با قیمت تثبیت‌شده، مانع از کمبود و فشار بر مردم شد.» او افزود: «امروز با پیشرفت تولید و تنوع جغرافیایی، آسیب‌پذیری ما نسبت به تحریم‌ها بسیار کمتر از گذشته است.»

تولید قوی، توزیع هوشمند

به گفته این محقق اقتصادی، ایران به دلیل وسعت و تنوع تولید، هرگز تحریم‌ها را مانند برخی کشورها تجربه نکرده است. وی تأکید کرد: «ذخیره مواد غذایی کشور در سطح مطلوبی است، اما توزیع هوشمند این اقلام اهمیت بیشتری دارد. با استفاده از سامانه‌های دیجیتال و کالابرگ الکترونیکی، می‌توان کالاها را با قیمت ثابت به دست مردم رساند.»

کالابرگ الکترونیکی؛ راهکاری بدون نیاز به یارانه جدید

دلیری پیشنهاد داد: «کالاها با ارز ۲۸,۵۰۰ تومانی وارد شده‌اند و با افزودن هزینه‌های جانبی، قیمت نهایی آن‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. این کالاها باید با قیمت تثبیت‌شده از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تعاونی‌ها و فروشگاه‌های محلی توزیع شوند، بدون تخصیص منابع مالی جدید.»

سامانه‌های دیجیتال، مانع بازار سیاه

وی با اشاره به وجود سامانه‌های پیشرفته که در دوران جنگ نبودند، افزود: «این سامانه‌ها امکان ردیابی کالاها از زمان ورود تا توزیع را فراهم می‌کنند. با کالابرگ الکترونیکی، می‌توان از ایجاد بازار سیاه جلوگیری کرد، همان‌طور که در جنگ تحمیلی این اتفاق با موفقیت انجام شد.»

ایران امروز، آماده‌تر از دیروز

دلیری در پایان خاطر نشان کرد: «تولید محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی امروز بسیار گسترده‌تر از گذشته است. با بهره‌گیری از تجربه جنگ و ابزارهای مدرن، مدیریت بازار کالاهای اساسی آسان‌تر از قبل خواهد بود.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 18 =