از کودک ۸ ساله تا استاد دانشگاه؛ همه در صف فیلترشکن /دسترسی عمومی و گسترده به فیلترشکنها بسیار خطرناک است
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش سیتنا، سعید باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم، درباره دلایل عدم برخورد با مافیای فیلترشکنها گفت: در اصل، تولید و فروش فیلترشکن در جهان موضوع غیرقانونیای نیست و در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار میگیرد، اما تصمیمگیری درباره فیلترینگ گسترده باعث رشد غیرمنطقی این بازار در ایران شده است.
وی افزود: در سراسر دنیا فیلترشکن وجود دارد اما در حجم محدود و برای مقاصد خاص. اما در کشور ما، با فیلتر کردن پلتفرمها و پیامرسانهای پرکاربرد، عملاً مردم مجبور به استفاده از فیلترشکن میشوند که این مسئله بازار آن را تقویت کرده است.
باستانی با اشاره به لزوم ارائه جایگزین مناسب برای پلتفرمهای فیلترشده اظهار کرد: در برخی کشورها، مانند امارات، اپلیکیشنهای بومی و قدرتمند با قابلیتهای کامل پیامرسانی طراحی شده و همزمان پلتفرمهای بینالمللی محدود شدهاند. در ایران نیز تلاشهایی برای توسعه پیامرسانهای داخلی صورت گرفت، اما این اپلیکیشنها نتوانستند آنطور که انتظار میرفت اعتماد عمومی را جلب کنند و از نظر فنی نیز پاسخگوی نیازهای کاربران نبودند.
وی ادامه داد: تا زمانی که خدمات پیامرسانهای داخلی در سطح استاندارد جهانی ارائه نشود و اعتمادسازی انجام نگیرد، مردم به استفاده از فیلترشکنها ادامه خواهند داد. در حال حاضر فیلترشکنها بدون هیچ محدودیتی در اختیار همه از کودک هشت ساله تا استاد دانشگاه قرار دارد. این وضعیت از نظر مدیریت و طبقهبندی دسترسی بسیار خطرناک است.
باستانی در پایان گفت: محدودیت دسترسی برای اقشار تخصصی مانند اساتید دانشگاه، پزشکان، مهندسان و مدیران کسبوکارها، موجب کاهش بهرهوری و ایجاد چالشهای متعدد شده است. اگر قرار است تصمیم عقلایی برای فیلترینگ اتخاذ شود، باید همزمان جایگزینهایی کارآمد و مورد اعتماد نیز در اختیار کاربران قرار گیرد.
۲۲۷۲۲۷
نظرات کاربران