«سوپر من» یادآور خباثت رژیم صهیونیستی در فلسطین شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم «سوپرمن» جیمز گان بحثی آنلاین را برانگیخته و موضوع هم سر این است که آیا داستان آن به عمد یادآور جنگ رژیم صهیونیستی با مردم فلسطین است یا خیر؟ در این فیلم، لکس لوتر شخصیت شرور فیلم با بازی نیکلاس هولت، جنگی خارجی را بین ۲ کشور خیالی آغاز کرده است. سوپرمن هم وارد این درگیری جهانی میشود تا مانع حمله کشور متجاوز «بوواریا» به همسایهاش، جرهانپور، شود.
از زمان اکران «سوپرمن» در سینماها (که در اولین نمایش خود ۲۲۰ میلیون دلار در سطح جهانی فروخت)، مفسران سیاسی متعددی در شبکههای اجتماعی درگیری بوواریا-جرهانپور را به درگیری واقعی رژیم صهیونیستی با فلسطین مشابه دانستهاند. حسن پیکر، مفسر سیاسی چپگرا که به عنوان یک استریمر دنبالکنندگان زیادی دارد، یک ویدیوی پربازدید در یوتیوب منتشر کرد و در آن توضیح داد که «سوپرمن» اسرائیل را رسوا میکند. پیکر فیلم «سوپرمن» را «دو ساعت و حدود ۱۰ دقیقه تمام لعنت به اسرائیل» خواند و گفت باور دارد هر کسی که در ساخت این فیلم دخیل بوده، اگر بگوید که این فیلم «شبیهی برای اسرائیل و فلسطین» نیست، دروغ میگوید.
در همین حال بن شاپیرو، مفسر محافظهکار مدعی شد فقط کسانی که «مغز چپی» دارند، سعی میکنند «سوپرمن» را تفسیری از درگیری اسرائیل و فلسطین ببینند. شاپیرو گفت که این فیلم با حقایق جنگ واقعی غزه مطابقت ندارد و هیچ دستور کار سیاسی هم ندارد. در این میان مقالههای بیشماری منتشر شدند که سوالهای مختلفی مانند «آیا فیلم جدید «سوپرمن» ضد اسرائیل است؟» و «آیا فیلم جدید «سوپرمن» درباره جنگ اسرائیل و حماس است؟» را مطرح کردند.
در این میان فعالان و افراد تأثیرگذار طرفدار فلسطین در رسانههای اجتماعی این فیلم را به دلیل سرزنش آشکار رژیم صهیونیستی در پی عملیات نظامی مرگبارش در غزه، تحسین کردند. با همه اینها به نظر میرسد جدول زمانی فیلم ممکن است با حملات جدید رژیم صهیونیستی همسو نباشد، زیرا گان فیلمنامه خود را در ماه مه ۲۰۲۳، ماهها قبل از تشدید درگیری فعلی رژیم صهیونیستی و غزه، تحویل داد.
گان قبل از اینکه «سوپرمن» در سینماها اکران شود، به این موضوع پرداخت و به تایمز لندن گفت: وقتی این را نوشتم، درگیری خاورمیانه اتفاق نیفتاده بود و موضوع کاملاً تخیلی است اما حتی سخنان گان درباره فیلم هم بحثهای جاری آنلاین را آرام نکرده است و به نظر میرسد این بحثها تشدید هم خواهند شد و در هر حال بحث تجاوز و کشتار مردم فلسطین را یادآور خواهد بود.
این اولین باری نیست که «سوپرمن» یادآور اختلافات سیاسی میشود و خود گان «سوپرمن» را یک «مهاجر» خواند و به یک موضوع بحث ملی پیش از اکران فیلم دامن زد. این اظهار نظر واکنشهای محافظهکارانهای را برانگیخت و فاکس نیوز فیلم را «سوپر ووک» نامید.
در مراسم افتتاحیه فیلم در لسآنجلس، برادر گان هم از سخنان او دفاع کرد و گفت: بله، سوپرمن یک مهاجر است و بله، افرادی که ما در این کشور از آنها حمایت میکنیم مهاجر هستند و اگر این را دوست ندارید، آمریکایی نیستید. افرادی که به مهاجران نه میگویند، مخالف روش آمریکایی هستند.
حتی کاخ سفید هم وارد بحث «سوپرمن» شد و با فتوشاپ کردن سر ترامپ روی بدن سوپرمن در یک پوستر ساختگی برای فیلمی که «روش آمریکایی» را تبلیغ میکرد، وارد این بحث شد تا ترامپ را یک ابرقهرمان مانند «سوپرمن» بنامد.
نظرات کاربران