بهترین روش برای سوخاری کردن سوسیس

فست فودها طرفداران خاص خود را دارند و سوسیس هم یکی از همین دسته است. سوسیس را می‌توان به طرق مختلفی درست کرد، اما هیچ چیز به اندازه یک سوسیس سوخاری خوشمزه آن هم با لایه‌های طلایی و ترد از خمیر سوخاری، نمی‌تواند آن را لذت بخش کند. چگونه سوسیس سوخاری درست کنیم ؟ در این محتوا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سوسیس سوخاری آشنا شوید.

طرز تهیه سوسیس سوخاری

سوسیس سوخاری در کنار غذاهایی مانند مرغ کنتاکی یا پیتزا، یک انتخاب هیجان انگیز به عنوان پیش غذا و استارتر است. پیش از آنکه بخواهیم طرز تهیه این سوسیس را به شما آموزش دهیم، باید در ابتدا نکاتی را بدانید که به شما در درست کردن سوسیس سوخاری کمک زیادی می‌کند. چرا که درست سرخ کردن آن سبب حفظ شدن تردی سوسیس خواهد شد.

در این مطلب به‌صورت گام‌به‌گام یاد می‌گیرید چگونه سوسیس را سوخاری کنید تا هم خوش‌طعم باشد و هم ظاهری حرفه‌ای داشته باشد.

مواد لازم برای سوسیس سوخاری

انتخاب بهترین نوع سوسیس برای سوخاری کردن

اولین گام برای اینکه بتوانید یک سوسیس سوخاری باکیفیت و جذاب درست کنید، این است که سوسیس مناسب برای این کار انتخاب کنید. همه‌ سوسیس‌ها برای سوخاری کردن مناسب نیستند، زیرا برخی موقع سرخ شدن از هم باز می‌شوند یا طعم خود را از دست می‌دهند.

بهترین گزینه، سوسیس آلمانی، سوسیس کوکتل یا سوسیس هات‌داگ مرغ و گوشت با درصد گوشت بالا است. سوسیس‌هایی که چربی و بافت نرم متعادلی دارند، هنگام سوخاری شدن پوسته‌ای ترد پیدا می‌کنند اما داخلشان آبدار می‌ماند.

چنانچه از سوسیس‌های بسته بندی شده استفاده می‌کنید، حتما پیش از استفاده، آن‌ها را ۵ الی ۱۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت‌تر شوند. این کار سبب خواهد شد تا هنگام فرو بردن سوسیس در مواد سوخاری، شکل خود را از دست ندهند و ظاهرشان یکدست‌تر باشد.

مواد لازم برای سوسیس سوخاری

مواد لازم برای تهیه سوسیس سوخاری خوشمزه در خانه

برای درست کردن سوسیس سوخاری خانگی، به مواد زیر نیاز دارید:

  • سوسیس دلخواه (۶ عدد)
  • آرد سفید (۲ قاشق غذاخوری)
  • تخم‌مرغ (۲ عدد)
  • پودر سوخاری یا پودر پانکو (۱ لیوان)
  • شیر یا آب سرد (۲ قاشق غذاخوری)
  • نمک، فلفل سیاه و پودر سیر (به مقدار لازم)
  • روغن سرخ‌کردنی تازه و فراوان

اگر بخواهید سوسیس‌هایتان طعم خاص‌تری داشته باشد، می‌توانید کمی پودر پاپریکا یا ادویه کاری هم اضافه کنید. بعضی افراد برای ایجاد طعم تندتر، از سس چیلی یا خردل در مرحله‌ی آغشته کردن استفاده می‌کنند.

آماده‌سازی سوسیس قبل از سوخاری کردن

سوسیس را از یخچال خارج کرده و درصورتی که بزرگ هستند، آن‌ها را از وسط نصف کرده و به اندازه دلخواهتان برش بزنید. بعد به کمک چاقو، چند برش روی سطح آن‌ها ایجاد کنید تا به هنگام سرخ شدن، ترک نخورند و حرارت به صورت یکنواخت درون آن نفوذ کند.

در مرحله بعد از طرز تهیه سوسیس سوخاری، سوسیس‌ها را در کمی آرد بغلتانید تا سطحشان خشک و آماده‌ی چسبیدن مواد سوخاری شود. این مرحله بسیار مهم است، چون اگر آرد نزنید، خمیر تخم‌مرغ و پودر سوخاری روی سطح سوسیس نمی‌چسبد و هنگام سرخ شدن جدا می‌شود.

طرز تهیه مایه سوخاری (خمیر تخم‌مرغی)

کاسه‌ای متوسط بیاورید و تخم مرغ‌ها را درون آن بشکنید. سپس به کمک چنگال تخم مرغ‌ها را بزنید تا یکدست شود. بعد شیر، نمک، فلفل و ادویه‌های دلخواه را به آن اضافه کنید.

بعضی‌ها ترجیح می‌دهند کمی آرد هم داخل این ترکیب بریزند تا مایه غلیظ‌تر شود. این کار باعث می‌شود لایه‌ی سوخاری ضخیم‌تر و تردتر باشد. در مقابل، اگر دوست دارید لایه‌ی نازک‌تر و سبک‌تری داشته باشید، می‌توانید از مخلوط رقیق‌تر استفاده کنید.

پوشاندن سوسیس‌ها با مواد سوخاری

بعد از آنکه مایه سوخاری آماده شد، باید سوسیس‌های آردی شده را درون آن بیندازید و آن‌ها را کاملا با مایه سوخاری بپوشانید. سپس آن‌ها را از ظرف بیرون بیاورید و داخل پودر سوخاری بغلتانید.

اگر می‌خواهید لایه‌ی بیرونی بسیار ترد شود، این مرحله را دو بار تکرار کنید؛ یعنی بعد از اولین بار آغشته کردن به پودر سوخاری، دوباره آن را در مایه‌ی تخم‌مرغی بزنید و سپس مجدداً در پودر سوخاری بغلتانید.

در این مرحله می‌توانید سوسیس‌ها را برای ۱۵ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا مواد روی آن‌ها محکم‌تر شود و هنگام سرخ شدن جدا نشود. این نکته‌ی طلایی، راز اصلی سوسیس سوخاری حرفه‌ای است.

روش درست سرخ‌ کردن سوسیس سوخاری

تابه‌ای گود یا قابلمه‌ای کوچک آورده و مقدار کافی روغن درون آن بریزید. به اندازه‌ای که سوسیس‌ها به طور کامل درون روغن غوطه‌ور شوند. حرارت را روی متوسط رو به بالا قرار دهید و قبل از انداختن سوسیس‌ها، دمای روغن را امتحان کنید.

برای این کار می‌توانید کمی پودر سوخاری داخل روغن بیندازید؛ اگر سریع بالا آمد و حباب زد، روغن آماده است.

سوسیس‌ها را به آرامی درون روغن قرار دهید و به اندازه ۳ الی ۵ دقیقه صبر کنید تا طلایی و ترد شوند. در حین سرخ شدن، سوسیس‌ها را بچرخانید تا همه‌ی طرف‌ها یکدست برشته شوند.

توجه داشته باشید که حرارت نباید خیلی زیاد باشد، زیرا بیرون سوسیس می‌سوزد و داخل آن خام می‌ماند.

روش بدون روغن: سوسیس سوخاری در فر یا سرخ‌کن بدون روغن (Air Fryer)

اگر رژیم دارید یا نمی‌خواهید غذای پرچرب بخورید، می‌توانید سوسیس سوخاری را در فر یا ایر فرایر درست کنید. برای این روش، کافی است سوسیس‌های آماده‌شده را داخل سینی فر قرار دهید، کمی روغن اسپری کنید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

در نیمه‌ی زمان، آن‌ها را بچرخانید تا همه‌طرف طلایی شوند. نتیجه‌ی این روش، سوسیس‌هایی ترد، سبک و کم‌چرب است که طعمشان تفاوت زیادی با نسخه‌ی سرخ‌کرده ندارد.

سرو سوسیس سوخاری

سرو کردن سوسیس سوخاری

هنگامی که سوسیس‌ها را از روغن بیرون آوردید، آن‌ها را روی کاغذ جذب کننده روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. می‌توانید آن‌ها را به صورت کامل یا حلقه حلقه برش بزنید و کنار سیب زمینی سوخاری یا سرخ کرده، خیارشور، سس‌های مختلف سور کنید.

نکات طلایی برای سوسیس سوخاری حرفه‌ای و ترد

  • روغن باید داغ ولی نه خیلی زیاد باشد. حرارت ملایم باعث می‌شود داخل سوسیس هم گرم و نرم بماند.
  • پودر سوخاری درشت (پانکو) تردی بیشتری ایجاد می‌کند.
  • اگر سوسیس‌ها را بعد از آغشته کردن، در یخچال بگذارید، مواد بهتر می‌چسبند.
  • از روغن سوخته یا چندبار استفاده‌شده برای سرخ کردن استفاده نکنید، چون طعم و رنگ سوسیس را خراب می‌کند.
  • برای طعم خاص‌تر می‌توانید کمی پنیر رنده‌شده داخل مایه تخم‌مرغی بریزید.

سوالات متداول کاربران درباره سوسیس سوخاری

۱. آیا می‌توان سوسیس سوخاری را از قبل آماده کرد؟

بله، می‌توانید سوسیس‌ها را تا مرحله‌ی قبل از سرخ کردن (یعنی وقتی با پودر سوخاری پوشیده شدند) آماده کنید و داخل یخچال یا فریزر بگذارید. هنگام نیاز فقط کافی است آن‌ها را سرخ یا در فر بپزید.

۲. چرا سوسیس سوخاری من ترد نمی‌شود؟

علت اصلی می‌تواند رقیق بودن مایه تخم‌مرغی، استفاده از روغن سرد یا پودر سوخاری نرم باشد. همچنین اگر بعد از سوخاری کردن بلافاصله در ظرف دربسته بگذارید، بخار باعث نرم شدن آن می‌شود.

۳. آیا می‌توان از سوسیس گیاهی استفاده کرد؟

بله، سوسیس‌های گیاهی یا مرغی هم قابل سوخاری شدن هستند، فقط دقت کنید هنگام سرخ شدن آن‌ها زودتر طلایی می‌شوند پس زمان پخت را کمتر کنید.

۴. آیا لازم است سوسیس را قبل از سوخاری کردن بپزیم؟

معمولاً نیازی نیست چون سوسیس‌های بازاری از قبل پخته شده‌اند، اما اگر سوسیس خانگی یا خام استفاده می‌کنید، بهتر است ابتدا کمی بجوشانید تا کاملاً بپزد.

جمع‌بندی: سوسیس سوخاری خانگی، سریع، ساده و خوشمزه!

سوسیس سوخاری یکی از پیش غذاهای جذاب و خوشمزه است که می‌توانید در کمتر از نیم ساعت آماده کنید. برای آنکه بتوانید این پیش غذا خوشمزه را درست کنید، به نکاتی که در بالا ارائه شد توجه نمایید تا نتیجه کارتان سوسیسی ترد، طلایی و حرفه‌ای باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 1 =

  1. نیلوفر گفت:

    برای درست کردن سوسیس سوخاری تو ایر فرایر، لازمه حتماً روغن اسپری کنیم؟ چون من رژیم دارم و می‌خوام بدون روغن درست کنم.

    1. اگر می‌خواید کاملاً بدون روغن باشه، می‌تونید اسپری رو حذف کنید، ولی اون مقدار خیلی کم روغن باعث میشه رنگ طلایی‌تر و بافت تردتری بگیره. در حالت بدون روغن هم حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه کافیه.