گوشی‌های اقتصادی دیجی‌کالا و آمازون چه تفاوتی دارند؟/ خرید کدام گوشی‌ها اشتباه است؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، فهرست پرفروش‌ترین گوشی‌های موبایل در ایران، در قبضه مدل‌های اقتصادی و ارزانقیمت سامسونگ و شیائومی قرار گرفته است.

ردمی نوت ۱۴، ردمی A۵ و پوکو C۷۵ محبوب‌ترین گوشی‌های فعلی چینی در ایران به‌حساب می‌آیند و از برند سامسونگ باید از گلکسی A۰۶، گلکسی A۱۶ و نهایتا امثال گلکسی A۳۶ و A۵۶ اسم ببریم. فیچرفون‌ها یا همان گوشی‌هایی که به اسم گوشی‌های دکمه‌ای معروف شدند، همچنان خریداران پروپاقرص خودشا ن را دارند، اما در فهرست محبوب‌ترین گوشی‌های بازار جهانی، مدل‌های پرچمدار و گرانقیمت آیفون و سامسونگ به‌چشم می‌خورند.

پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار کدامند؟

ردمی نوت ۱۴ در اغلب فروشگاه‌های اینترنتی محبوب‌ترین گوشی چینی در ایران است. مدلی که در دسته میانرده‌های اقتصادی قرار می‌گیرد و با ۲۵۶ گیگ فضای ذخیره‌سازی حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

ردمی A۵ یکی دیگر از همین مدل‌هاست. این یکی در دسته گوشی‌های زیر هشت میلیون دسته‌بندی می‌شود و با ۱۲۸ گیگ فضای ذخیره‌سازی قریب هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به‌فروش می‌رسد.

از همین برند شیائومی، ردمی نوت ۱۴ پرو با قیمتی حول‌وحوش ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و پوکو C۷۵ با قیمتی نزدیک ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در فهرست گوشی‌های محبوب ایستاده‌اند و سایر فهرست مدل‌های پرفروش بازار موبایل در قبضه گوشی‌های سامسونگ قرار می‌گیرد.

گلکسی A۰۶ که رقیبی برای ردمی A۵ به‌حساب می‌آید. یکی از همین گزینه‌هاست. گلکسی S۲۴ FE به‌عنوان یکی از پرچمداران اقتصادی، جزو معدود گوشی‌های پرفروش با قیمتی بالای ۴۰ میلیون تومان است و در این فهرست گلکسی A۱۶ با قیمت ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و گلکسی A۵۶ با قیمتی نزدیک ۳۰ میلیون تومان به‌چشم می‌خورد.

حضور گوشی‌های فیچرفون در فهرست مدل‌های پرفروش

فیچرفون‌ها یا همان گوشی‌های دکمه‌ای هنوز سهم پابرجایی در فهرست گوشی‌های پرفروش دارند. آخرین آمار‌های رسمی از چندوچون فروش موبایل در ایران به سال ۱۴۰۰ یعنی تقریبا چهار سال قبل برمی‌گردد. آن زمان انجمن واردکنندگان موبایل از فروش ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزاردستگاه ظرف یک سال خبر داد که دو میلیون و ۲۰۵ هزار دستگاه مختص مدل‌های ساده و دکمه‌ای بوده است.

اتفاقا با گذشت چهار سال از برهه، فیچرفون‌ها هنوز خریداران پروپاقرص دارند و در فهرست مدل‌های پرفروش اسامی مثل نوکیا ۱۰۶ و نوکیا ۱۰۵ و نوکیا ۱۱۰ به‌چشم می‌خورد.

گوشی‌هایی که حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارند و گاهی مثل نوکیا ۱۰۵ از سه، چهار سال قبل در ویترین موبایل‌فروشی‌ها دیده می‌شوند.

تفاوت گوشی‌های پرفروش در ایران و بازار جهانی

پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار موبایل ایران تقریبا هیچ شباهتی با مدل‌های پرفروش بازار جهانی ندارند. کانترپوینت ریسرچ که یک شرکت تحقیقاتی در زمینه حوزه دیجیتال است، اخیرا فهرستی از محبوب‌ترین گوشی‌ها در ماه‌های ابتدایی ۲۰۲۵ منتشر کرده که آیفون ۱۶ در صدر آن ایستاده.

آیفون ۱۶ پرومکس به‌عنوان یکی از گرانقیمت‌ترین گوشی‌های دنیا در جایگاه دوم قرار گرفته و رتبه سوم از این حیث در اختیار آیفون ۱۵ بوده است. آیفون ۱۶ پرو و حتی گلکسی S۲۵ اولترا جزو سایر پرچمداران محبوب بازار‌های جهانی تلقی می‌شوند. گلکسی A۱۶ که میانرده اقتصادی تلقی می‌شود، جزو معدود گوشی‌های مشترک در فهرست مدل‌های پرفروش بازار جهانی و ایران است و مدل‌های اقتصادی شیائومی، اصلا جایی در فهرست مدل‌های پرفروش جهانی ندارند.

خرید کدام گوشی‌ها اشتباه است؟

خرید A۱۵ که یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های بازار در ماه‌های گذشته بوده، الان توجیه منطقی ندارد. تقریبا از ۹ ماه قبل گلکسی A۱۶ به‌عنوان نسخه جدید A۱۵ روانه بازار شده و حتی با قیمت کمتری در موبایل‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های آنلاین عرضه می‌شود.

قیمت گلکسی A۱۵ نسخه ۱۲۸ گیگ گاهی به بیش از ۱۵ میلیون تومان می‌رسد، اما A۱۶ نسخه ۱۲۸ گیگ را می‌توان با بودجه‌ای نزدیک ۱۴ میلیون تومان خرید.

ردمی نوت ۱۴ درحالی یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های شیائومی در ایران است که هنوز ردمی نوت ۱۳ خریدار دارد. اولی با قیمتی معادل ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود، اما دومی بیش از ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد. همین روند برای ردمی A۳ و ردمی A۵ دیده می‌شود و با اینکه ردمی A۵ گوشی جدید‌تری به‌حساب می‌آید، قیمت ردمی A۳ در بازار بیشتر است.

خرید گلکسی A۳۵ به‌خاطر حضور A۳۶ اشتباه است و همین وضعیت به‌خاطر حضور A۵۶ برای A۵۵ سامسونگ وجود دارد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =