ورود عملیاتی فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی به فرآیندهای قضایی

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا، آیین‌نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین در فرآیندهای قضایی راتصویب کرد. 

ابلاغ این آیین‌نامه، به منزله ورود جدی و عملیاتی قوه قضاییه به حوزه هوش مصنوعی در راستای تسریع و تسهیل در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب می‌شود.

تصویب و ابلاغ آیین‌نامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج‌ساله

برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است. 

در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت استفاده از فناوری‌های نوین در فرآیندهای قضایی برعهده قاضی گذاشته شده و آیین‌نامه‌ صادره، چهارچوب‌های این مسئولیت را مشخص و به قاضی کمک می‌کند تا با استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی، به حل و فصل دعاوی ورسیدگی به پرونده‌ها بپردازد. 

در آیین‌نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخش‌های مختلف قوه قضاییه در ۱۵ ماده مشخص شده است. 

نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه که به بخش‌های ذی‌ربط در عدلیه ابلاغ شده، بر عهده معاون اول قوه قضاییه است. 

سیاست دستگاه قضایی حمایت از اشتغال و تولید است

گفتنی است، خرداد سال گذشته نیز دستورالعمل هوشمندسازی و الکترونیکی شدن فرآیندها وپرونده‌های قضایی از جانب رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده بود که گامی مهم در زمینه خودکارسازی فرآیندهای قضایی به شمار می‌رفت.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 17 =