پویش ملی نماز اول وقت در پیاده روی اربعین آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد صالحی، مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، از آغاز پویش «نماز اول وقت در طریق‌الحسین» همزمان با حرکت زائران اربعین حسینی خبر داد و اظهار کرد: این پویش با هدف ترویج فرهنگ نماز اول وقت در بین زائران حسینی طراحی شده و تلاش دارد تا اقامه نماز در طول مسیر نجف تا کربلا به‌عنوان اصلی‌ترین جلوه عبادی این حرکت عظیم، برجسته شود.

وی با تأکید بر اینکه نماز باید قلب تپنده پیاده‌روی اربعین باشد، بیان داشت: اربعین تنها یک راهپیمایی نیست؛ بلکه یک مدرسه بزرگ بندگی است. امام حسین (ع) در ظهر عاشورا، در اوج عطش و در میان شمشیرها، نماز را اقامه کردند تا به ما بیاموزند که نماز، حتی در سخت‌ترین شرایط هم، اولویت بندگی است. زائر اربعین باید با تأسی به این سیره نورانی، در هر شرایطی در گرما، خستگی، یا ازدحام قامت ببندد و پیام عاشورا را با نماز زنده نگه دارد.

صالحی تصریح کرد: این پویش با شعار «قدم به قدم با حسین، اذان به اذان با خدا» آغاز شده و بر اقامه نماز اول وقت، توقف هنگام اذان، پخش اذان با صدای بلند و ایجاد فضای عبادی در مسیر تأکید دارد. صدای اذان باید در جاده‌های منتهی به کربلا طنین‌انداز شود؛ اذانی حلقومی، همان‌گونه که در ظهر عاشورا در میدان جنگ طنین انداخت و دل‌ها را به آسمان پیوند داد.

وی افزود: نخستین زائر اربعین، جابر بن عبدالله انصاری، نیز با طهارت و خشوع وارد کربلا شد و در کنار مزار سیدالشهدا (ع)، نماز و زیارت را با اشک و بندگی درآمیخت. این رفتار جابر نشان می‌دهد که زیارت اربعین، پیش از آن‌که یک حرکت جمعی باشد، یک عبادت فردی و عارفانه است که باید با ذکر و نماز همراه باشد.

مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به رسالت خطیر فعالان رسانه‌ای در تبیین ابعاد عبادی پیاده‌روی اربعین تصریح کرد: امروز خبرنگاران، مستندسازان، عکاسان، نویسندگان، شاعران و هنرمندان رسالتی زینب‌گونه بر عهده دارند. اگر جلوه‌های ناب اقامه نماز، این تجلی‌های بی‌واسطه از ایمان و عبودیت در مسیر کربلا، ثبت و روایت نشود، بخشی از حقیقت اربعین مغفول خواهد ماند. رسانه‌ها باید با همه ابزارهای ارتباطی، اعم از تصویر، صدا، روایت، هنر و کلمه، پیام نماز را از دل مسیر به قلب جهان مخابره کنند. همان‌گونه که حضرت زینب (س) پیام عاشورا را در برابر انکار و تحریف حفظ کرد، امروز نیز این شما فعالان رسانه‌ای هستید که می‌توانید روح بندگی را از اربعین به تاریخ و جهان معرفی کنید.

وی افزود: هر زائری می‌تواند خبرنگار افتخاری نماز باشد؛ کافی است با امام حسین (ع) عهد ببندیم که لحظات بندگی را ثبت و روایت کنیم. اگر هر زائر یک تصویر، یک خاطره یا یک روایت کوتاه از اقامه نماز در مسیر عشق ثبت کند، جهانیان خواهند فهمید که اوج پیاده‌روی اربعین، عبادت است؛ نه فقط حرکت.

صالحی همچنین گفت: ثبت صحنه‌های ناب از وضو گرفتن کودکان، اقامه نمازهای کودکانه، مشارکت پدران و مادران در صفوف نماز جماعت و چهره‌های خالصانه زائران هنگام سجده، لحظاتی است که نه‌تنها جلوه‌ای از زیبایی ایمان است، بلکه بهترین تصویر از تمدن معنوی شیعه در قرن حاضر به‌شمار می‌رود.

وی با تأکید بر اهمیت اقامه نمازهای جماعت در مسیر، اظهار کرد: موکب‌داران نقش محوری در اقامه نماز دارند. فراهم‌سازی جایگاه نماز، اختصاص زمان برای نماز جماعت، پخش اذان و دعوت زائران به اقامه نماز، از وظایف اصلی هر موکب است. پیش از هر پذیرایی، ابتدا نماز؛ همان‌گونه که امام حسین (ع) در میدان جنگ ابتدا نماز را اقامه کردند.

وی تصریح کرد: در مسیر اربعین، وقت نماز که می‌رسد، دیگر فرقی نمی‌کند زائر از کدام کشور، قومیت، استان یا ملیت آمده باشد؛ همه یک‌صدا اذان را می‌شنوند و یک‌دل به سمت قبله قامت می‌بندند. این هم‌دلی و وحدت در اقامه نماز، تصویری بی‌نظیر از امت اسلامی و شکوه عبودیت جمعی است که در هیچ جای جهان با این عظمت دیده نمی‌شود. وی از رسانه ملی خواست پخش اذان از محل برگزاری نمازهای جماعت در مسیر پیاده‌روی اربعین را در دستور کار قرار دهد و تأکید کرد: این کار، نه‌تنها احیای سنت نبوی و حسینی است، بلکه رسانه‌ای کردن حقیقت ناب اربعین برای مخاطبان داخلی و جهانی است.

صالحی خاطرنشان کرد: پویش «نماز اول وقت در طریق‌الحسین» از ابتدای ماه صفر تا روز اربعین ادامه دارد. علاقه‌مندان می‌توانند خاطرات، جملات کوتاه و حس و حال معنوی خود از اقامه نماز در مسیر اربعین را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۱۷ ارسال کنند. همچنین تصاویر، فیلم‌ها، گزارش‌های تصویری، روایت‌های خبری و مصاحبه‌ها از لحظات نماز در مسیر، از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد اقامه نماز به نشانی namaz.ir و نیز شبکه‌های اجتماعی رسمی ستاد به شماره ۰۹۳۶۷۱۳۱۲۵۶ دریافت خواهد شد. وی در پایان تأکید کرد: اربعین، حرکت به‌سوی کربلاست، اما نماز، اتصال به آسمان. اگر در این مسیر، زائر حسینی وقت اذان بایستد و قامت ببندد، گام‌هایش نه‌تنها بر خاک، که بر صفحه تاریخ ثبت خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − سه =