اصلاح فرآیندهای نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: روندهای کاری و بروکراسی‌های موجود در اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با مطالعه تجربه سایر کشورها در حال بازنگری است تا نقاط قوت و ضعف نظام موجود شناسایی و اصلاح شود.

وی افزود: در رویکرد جدید، مسئولیت تولیدکننده افزایش می‌یابد و سازمان غذا و دارو تمرکز بیشتری بر پایش مستمر فرآورده‌ها در بازار و واحدهای تولیدی خواهد داشت.

بهفر با اشاره به ضرورت تکمیل زیرساخت‌های قانونی این تغییر رویکرد گفت: با تصویب الزامات مرتبط با ردیابی و رهگیری در برنامه هفتم توسعه، زمینه قانونی تکمیل زنجیره نظارت فراهم شده و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط نیز با همکاری دستگاه‌های مرتبط نهایی شده است. هدف، امکان ردیابی فرآورده از مواد اولیه تا تولید و مصرف است.

وی تأکید کرد: همزمان باید ظرفیت برخورد با تخلفات و جرائم نیز تکمیل شود؛ چراکه تسهیل تولید به معنای اغماض در برابر تهدید سلامت مردم نیست. در این مدل، تولیدکننده مسئولیت بیشتری دارد و سازمان نیز بر انجام وظایف حاکمیتی و نظارتی خود تمرکز می‌کند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، توسعه سامانه‌های الکترونیکی و واگذاری امور قابل برون‌سپاری به مجموعه‌های توانمند و دارای صلاحیت را از دیگر محورهای اصلاح نظام رگولاتوری دانست و گفت: این اقدامات ضمن کاهش مراجعات و بروکراسی، شفافیت را افزایش می‌دهد و امکان تمرکز بیشتر سازمان بر وظایف اصلی نظارتی را فراهم می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه نظارت مؤثر نباید مانع تولید سالم باشد، اظهار کرد: باید میان سلامت مردم و استمرار تولید توازن برقرار شود؛ تولید سالم و مسئولانه تسهیل و تولید ناسالم شناسایی و با آن برخورد شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم مجله فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 7 =